Hoi hoi!

De zomervakantie is al even aan de gang en ik weet niet van jullie, maar ik heb het al een beetje zwaar. Jaé-Lynn vraagt alleen maar of en wanneer ze eindelijk weer naar school mag, terwijl we nog maar in week 2 leven..
De afgelopen weken hadden we ook echt geen geluk met het weer, dus hebben we veel binnen gezeten. het is dan een hele uitdaging om elke dag weer nieuwe activiteiten te bedenken. Al helemaal iets waar ik allebei de meiden blij mee kan maken.
Nu heeft River niet veel nodig hoor, als ze maar iets kan pakken, stukmaken of opeten, is ze blij. Jaé daarintegen, is snel haar focus kwijt of vind het al gauw "saaaaaaai".

Nu hadden we maandag ineens super mooi weer. De meiden liepen op en af de tuin in en ik dacht dat zij zich wel aan het vermaken waren. Tot Jaé 'it takes two' dramatisch op de bank neerviel en er nog net een "het is zoooo saaaai" eruit kon zuchten. Ik was al een paar dagen wat leuke activiteiten aan het bedenken en opsparen voor momenten als deze.

Ik sprong op en zei "worry no more, we gaan iets leuks doen". Ik had al veel sensomotorische activiteiten voorbij zien komen, maar voor een aantal had ik niet genoeg spul in huis. Ik wilde eigenlijk iets met scheerschuim doen, maar met een halve bus kom je ook maar zo ver. Dus in plaats van scheerschuim, maakte ik gewoon schuim!

Echt, dit is zo simpel, maar zo leuk. En waarschijnlijk heb je er altijd alles voor in huis!

Het 'recept' is mega easy. Men neme 2 eetlepels afwasmiddel of (zwitsal) schuimbad, iets wat bubbelt/schuimt en 60 ml water. Wil je de boel nog net even wat gezelliger maken? Dan gooi je er nog wat voedingskleurstof bij. Alles in een kom, (hand) mixer erop en mixen maar. Als je niet meteen vertelt wat je aan het doen bent, zul je gegarandeerd wat vreemde blikken krijgen. Of gierige, omdat ze denken dat er wat gebakken wordt. maar 1 a 2 min later heb je een prachtige bak vol mooi zacht schuim.
Het ziet eruit alsof je er een likje van wil nemen, maar dit zou ik toch niet doen.

Ik heb het schuim in een Ikea TROFAST bak gedaan, maar om deze te vullen moet je zeker wel een keer of 6 mixen. Gezien ik 2 kinderen heb, die niet altijd willen delen, moest ik dit natuurlijk keer twee doen. Toen ik bijna klaar was met mijn tweede bak, merkte ik wel dat mijn schuim in bak 1 wat begon af te zwakken. Gelukkig zijn de Ikea bakken ook van plastic, dus hoppa mixer erin en het schuim was weer zo fris als een hoentje. Dit is natuurlijk niet echt een optie als je helemaal gek wil doen en er een regenboogfeestje van maakt, maar dan raad ik je aan niet 2 grote bakken te maken. Tenzij je meer geduld hebt natuurlijk.

Na 5x "wanneer ben je nou eindelijk klaar" en 20 keer "happen? eten?" konden de bakken naar buiten. Nou nou, wat een lol hadden ze. Okee eerst begreep Jaé niet helemaal wat de bedoeling was. Ze riep heel enthousiast "oeeeh soppp... maar wat doe ik ermee",  -insert knife in back- Toen ze zag dat River bijna head first erin dook, ging ze mee in haar spel en hebben ze uren met het schuim gespeeld.


  

Okee ik lieg, het was misschien een halfuurtje, totdat er zoveel sop op de tegels lag dat ze aan het buikschuiven door de tuin waren. En River daarna in 1 van de bakken is gaan zitten. Ik heb toen de tuinslang gepakt en hebt de tegels schoongepoten en 'regen' gemaakt, de bakken gevuld met water en de rest van het schuim maar weg.

Ze hebben misschien niet uren met het schuim zelf gespeeld, maar uiteindelijk wel uren speelplezier gehad. Dus deze activiteit was hier zeker een hit.

Ik raad wel aan, als je deze activiteit gaat doen, dit ook buiten te toen of bijvoorbeeld in bad. Zo kun je gladheid beperken en het makkelijk/sneller schoonmaken. Ook qua kleustof zou ik sowieso voedingskleurstof gebruiken, dit gaat eventueel nog uit de kleding of iets aan trekken wat vies mag worden. Hier is alle kleur gewoon weer uit het rompertje/ondergoed gekomen!

Als je ook een schuimparty houd thuis, tag je mij dan in je foto's/filmpjes? Zou ik super leuk vinden!

-xxx-
DewiTalisa

Zo eindigden ze trouwens, samen in een kleine bak met mischien 5 cm water.

 

© 2017 - 2021 Djaé's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel