Hoi allemaal!

"Ik ging zelf met mama klei maken. En mijn tante was er ook bij, maar niet in de video. Het was heel erg leuk om te maken en ook niet moeilijk. Mama heeft mij wel een beetje geholpen. De klei is niet gevaarlijk, maar ook niet lekker om te eten. Wat vind jij van mij klei? Ga jij ook klei maken? Laat je me die dan ook zien?
Dag vriendjes!"

Liefs Jaé-Lynn

(video)

mama sidenote
het recept voor je eigen playdoh/klei.
Het enige wat je nodig hebt is bloem, zout, water en (baby)olie. Wil je gezellige kleurtjes, dan heb je uiteraard ook voedingskleurstoffen nodig. Het is ook mogelijk om geur toe te voegen, bijvoorbeeld vanille essence. Of bijvoorbeeld kaneel, speculaaskruiden, noem maar op.

Ik heb het niet in grammen gedaan, maar in verhoudingen. Hiervoor heb ik de welbekende plastic Ikea bekertjes gebruikt.
De verhouding is 2 bekers bloem, 1 beker (heel warm) water, 1 beker zout, 2 eetlepels (baby)olie en 1 zakje bakpoeder (wat dit toevoegd weet ik stiekem eigenlijk niet, maar dit vind ik steeds terug. mijn gevoel zegt dat je dit ook prima zonder kunt maken).

Als je essence of kleur wil toevoegen doe dit dan in het water. Voeg daarna eerst het zout toe zodat deze eerst een beetje kan oplossen, dan kun je de bakpoeder en olie toevoegen en als laatst de bloem. Kneden, kneden. kneden en dan heb je klei.
Is het te nat, voeg je wat bloem toe. Is het te droog, voeg je wat water toe. Easy peasy!

© 2017 - 2021 Djaé's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel